ЧЕПУРИН ТРАЖИ ПРАВДУ: НАТО да исплати 100 милијарди долара одштете за бомбардовање Србије!

  • Руски амбасадор Александар Чепурин затражио је од НАТО пакта да Србији исплати милионску одштету за злочиначку агресију 1999. године, уместо што је стално уцењује и поставља јој разне ултиматуме!

 

 

cepurin

Танјуг

Противи се претњама НАТО пакта и Европске уније: Александар Чепурин

 

Руски амбасадор Александар Чепурин затражио је од НАТО пакта да Србији исплати милионску одштету за злочиначку агресију 1999. године, уместо што је стално уцењује и поставља јој разне ултиматуме!

Учествујући на округлом столу Центра за развој међународне сарадње под називом “Србија, НАТО, Русија – шта је српски интерес”, Чепурин је поручио да Русија никада није била против приступања Србије у чланство у ЕУ.

Међутим, додао је Чепурин, Москва се оштро противи претњама које стижу од НАТО пакта и Европске уније.

 

Дупли аршини

 

Руски амбасадор нагласио је да НАТО мора Србији да исплати штету насталу бомбардовањем од пре 17 године, коју неки стручњаци процењују на чак 100 милијарди долара!

– НАТО је нанео ненадокнадиву штету Србији! Западна војна алијанса би ту штету требало да надокнади, а не да уцењује Србију! Поштујемо избалансирану и мирољубиву политику Београда у региону и залажемо се за стриктно поштовање Резолуције 1244 Савета безбедности УН. С друге стране, против смо двоструких аршина и уцена – подвукао је Чепурин.

 

 

 

ИЗВОР: Вести-онлајн