Центар за евроатлантске студиjе (CEAS) добио је новац за анти-руску пропаганду од британског државног пројекта Integrity Initative

  • На Интернету су се поjавила информација о налогу британског државног пројекта Integrity Initative за медије у Србији који раде за спровођење анти-руске пропаганде. Извршилац – Центар за евроатлантске студиjе, који је добио за ово посао 53.650 еура

 

ПИШЕ: Милош Модрић

 

Главни задатак Integrity Initative je супротстављање дезинформацијама у информационом простору. Према интернет страници организације, циљ је руски утицај у западним медијима. Међутим, у Србији је пројекат одлучио да се бори не са дезинформацијама, већ са бројном подршком за руске идеје. Integrity Initative поверила је рад у Сбриjи Центару за евроатлантске студиjе, коjи jе познат за своjу анти-руску позициjи.

Поред Србије, Центар је припремио извештаје о активностима руских медија у Босни и Херцеговини, Хрватској и Македонији за 5.000 евра. Припремљено је истраживање јавног мњења међу 1.500 људи, као и презентација са најавом резултата истраживања и присуством српских званичника на догађају за 12.000 евра.

Осим тога, планирано је организовање семинара за 20.000 евра, на које ће бити позвани представници различитих медија, експерти и аналитичари из региона, где ће учесници моћи да разговарају о могућностима и начинима за смањење утицаја Русије у региону.

 

ИЗВОР: Центар академске речи