БУДУЋНОСТ УКРАЈИНАЦА – СИРОМАШНИ, НЕЗАПОСЛЕНИ НАЦИОНАЛИСТИ

Кијевска хунта из национализма је узела најлошије: милитаризам, нетрпељивост према суседима и русофобију. Та идеологија је хунти важнија од свега, па и социјално-економских питања.

Подаци говоре следеће: Број становника Украјине од 2000. до 2015. године се све време смањивао, а ако се погледа и период од 1991. то значи да ова држава има мање 17 одсто становника у односу на период до осамостаљења. Овде се не рачуна становништво Крима и Донбаса. У Украјини према званичним подацима има 519.000 незапослених, од 17 милиона радно способних. Но, недавно је директор Завода за запошљавање Украјине, Јарослав Кашуба, изјавио да ће до краја 2015. године без посла бити два милиона људи, а и то је званични податак.

Неслужбени подаци говоре другачије. На пример директор компаније «Recruit Alliance» (за тражење посла), Ана Толкач, каже: «Данас је нормално у Украјини да се потроши пола године на тражење посла, а незапослених је за 10 пута више у односу на државне статистике. То је тренутно око пет милиона људи». То је 29 одсто радно способног становништва.

Највише од незапослености страдају млади, јер од званично регистровано незапослених 46 одсто чине млади до 35 година старости, наводи портал antifashist.com.

 

 

ИЗВОР: Центар академске речи