БРИТАНСКИ НАСТАВНИК (ХРИШЋАНИН) удаљен са посла јер је девојку назвао девојком

Наставник у британској средњој школи Џошуа Сатклиф, хришћанске вероисповести, рекао је за Раша Тудеј да верује да га школа злоставља зато што је једног ученика ословио користећи наводно погрешан пол.

 

Сатклиф тврди да је из школе удаљен због своје вероисповести. Наставник Сатклиф је суспендован и испитан, а ове недеље ће изаћи и пред суд. Све то зато што је случајно током заједничке активности такозваног трансродог ученика, који за себе сматра да је мушког пола, назвао девојком.

Сатклиф признаје да је рекао „Одличан посао, девојке!“ групи у којој се налазио трансродни студент и да се извинио када је ученик протестовао због женске одреднице.

Шест недеља након такозваног инцидента Сатклиф је удаљен из државне школе у Оксфордширу. Он је за Раша тудеј изјавио да се осећа злостављаним и изолованим због истраге и саслушавања.

„Осећам да сам дискриминисан у заједници и мислим да је то тренд који постоји широм света. Хришћани не могу да живе у складу са својом вером када су у радном окружењу“, рекао је он новинару.

Школа је наставнику математике наредила да не прича колегама о жалби ученика због погрешног ословљавања. За Раша тудеј он наводи да су неки наставници знали да се нешто дешава али не и суштину.

„Њима нисам смео да причам или да им наговестим на шта су се односиле оптужбе. Рекао сам неким наставницима да сам позван на разговор код директора школе“, изјавио је 27-огодишњак.

Сатклиф је раније водио библијски клуб, за време ручка, који је сада угашен. То је уследило након Сатклифових коментара о истополном браку, када је ученицима рекао да је брак заједница између мушкарца и жене.

Оксфордширски наставник је рекао да тежи да буде најбољи могући учитељ, али да је сумњив по питању своје будућности у тој школи.

„Како се ствари тренутно одвијају, постајем све више и више песимистичан поводом исхода у вези мог останка у тој школи. Лако ћете наћи родитеље који воле да ја предајем њиховој деци математику. Поштован сам у заједници. Мишљења сам да родитељи мојих ученика знају да сам  хришћанин, али и знају да тежим да моји ученици што боље ураде тестове и испите, те да тако буду успешни у свом одељењу. Волим да предајем и молим се да ће бити школе која ће желети да ме запосли, која ће увидети да ја одлично радим свој наставнички посао“, закључио је на крају, у разговору са новинаром РТ, Сатклиф.

 

 

Превод за Србин.инфо: Етома