БРЕНД „Путин” све траженији у западној политици

У МОСКВИ И НЕМАЧКИ ВИЦЕКАНЦЕЛАР ГАБРИЈЕЛ И БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКЕ САРКОЗИ

 

 

  • Јуче у Кремљу била министарка екологије и бивша жена актуелног француског председника Сеголен Роајал, па распоред само два радна дана Владимира Путина, упркос свим покушајима Запада да изолују Русију и демонизују њеног лидера, показује да значајни западни политичари користе бренд „Путин”, који стиче све већу популарност у многим земљама света, захваљујући самосталној и независној од САД линији понашања на светској сцени

БИВШИ председник Француске Никола Саркози 28. октобра стиже у дводневну посету Москви где ће се срести с руским лидером Владимиром Путином.

Аналитичари повезују Саркозијеву приватну посету с његовим председничким амбицијама. У априлу 2017. године у Француској ће бити одржани нови председнички избори, и Саркози се већ сада укључуио у председничку кампању.

Директор руског Института за инструменте политичке анализе Александар Шпунт сматра да је главни унутарполитички циљ посете Саркозија да покаже бирачима да се његови односи с Путином нимало нису покварили и да су исти као пре.

„Главни Саркозијев изборни опонент је председница ултрадесничарске партије Национални фронт Марин Ле Пен, а њени односи с Путином су одлични. Саркозију је потребно да покаже француском десничарском бирачу да није само Ле Пен та која може да буде у пријатељским односима с Путином, да је Путин у стању да прихвати и његово пријатељство” – истиче аналитичар.

Јуче је Москву посетила министарка екологије и бивша жена актуелног француског председника Сеголен Роајал како би позвала руског председника на конференцију УН о клими у Паризу.

А данас ће, како је саопштио портпарол руског председника Дмитриј Песков, „Владимир Путин примити ради кратког разговора вицеканцелара Немачке Зигмара Габријела”, кога неки аналитичари сматрају наследником Ангеле Меркел.

Како било да било, како показује распоред само два радна дана Владимира Путина, упркос свим покушајима Запада да изолују Русију и демонизују њеног лидера, значајни светски политичари користе бренд „Путин”, који стиче све већу популарност у многим земљама света, захваљујући самосталној и независној од САД линији понашања на светској сцени.

 

 

ИЗВОР: Факти