БРАНИ АГРЕСОРЕ: Јелена Милић претила батинама критичарима НАТО!

Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије, грађанину Душану Марковићу који јој је на Фејсбуку поставио питања о НАТО јавно запретила ‘посетом моћних пријатеља’!?!

Јелена Милић, директорка Центра за евроатлантске студије и најпознатија НАТО лобисткиња у Србији, почела је, веровали или не, чак и да прети батинама онима који се усуде да критикују западни војни савез!

Милићева је извесном Душану Марковићу, обичном грађанину који се на Фејсбуку противи уласку Србије у НАТО, дословце запретила “посетом моћних пријатеља” (погледајте факсимил)!?

 

НАТО портпаролка

 

Поменути грађанин Марковић упитао је Милићеву на Фејсбуку зашто у свакој прилици јавно тражи да наша држава уђе у западну војну алијансу. Овако су гласила Марковићева питања:

Јелена, можете ли ми рећи због чега тражите да Србија уђе у НАТО кад је НАТО бомбардовао Србију у илегалној акцији агресије, без сагласности Савета безбедности?

И зашто говорите да НАТО бомбе са осиромашеним уранијумом нису опасне по здравље, кад је и америчка влада признала да су и те како опасне по здравље?

Испод ових питања Душан Марковић је поставио линк са резултатима једног истраживања америчких научника о разорном дејству бомби са осиромашеним уранијумом.

Уместо да одговори на ова конкретна питања или да их игнорише, Јелена Милић је одмах сасула гомилу увреда и претњи на рачун човека који је ни на који начин није увредио. Њене поруке преносимо интегрално са све правописним и интерпункцијским грешкама:

“Слушајте ви, безобразни човече, мислите да ћу да наседнем на вашу провокацију! Па јер мислите да сам ја с крушке пала? слушајте овако, немојте ми се више никада обраћати не занимају ме ваше глупости и лажи! Јер то јасно! Са вама нећу да губим време, ја која се борим за ову земљу и њену будућност ја да се спуштам на ваш ниво, то ми не пада на памет! И ово вам је упозорење, јер у супротном ће моји пријатељи да вас посете! И треба и сами да знате да имам моћне пријатеље! Толико од мене!”

Милићева, коју смо позвали да објасни зашто прети неистомишљеницима, одбила је да говори за наш лист.

– Знате да не дајем коментаре за Информер… – кратко је поручила Милићева и прекинула везу.
На другој страни, председница Одбора за одбрану и безбедност Марија Обрадовић подвлачи да нико нема права да прети било коме.

Ово представља јасно кршење права и закона. Посебно је непримерено да се жена која важи за одличног познаваоца области којом се бави препире преко друштвених мрежа и глуми портпаролку НАТО. Имам високо мишљење о Милићевој, али спуштање на ниво тинејџерског препуцавања потпуно је непотребно – наглашава Обрадовићева.

Брани агресоре

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић каже да је изненађен реакцијом Милићеве, не само зато што је дама већ и због бесмислене храбрости да оправдава НАТО.

– Она покушава да заступа оне који су у очима српске јавности остали агресори и противници државе. Госпођа Милић очигледно ради оно за шта је плаћена. Њени приходи нису мали, али захтеви њених послодаваца су велики. Зато је приморана да употребљава овакав језик како би оправдала њихова очекивања – закључује Јовановић.

 

ИЗВОР: Информер