БОРКО ПРЕЛЕТАЧ И ЈОВО ТРИЛАТЕРАЛ ЦЕПАЈУ ДС

Сада је званично да Борислав Стефановић и социолог/будући политичар Јово Бакић имају намеру да поцепају Демократску странку пред изборе, баш као што је то учинио и Борис Тадић.
У интервјуу за “Недељник”, социолог и будући политичар, Јово Бакић, наводи да наговара Борислава Стефановић да напусти Демократску странку и оснује нову странку, иако зна да би такав потез могао само да ојача власт Српске напредне странке.
– Сматрам да би Стефановић требало да изађе из ДС-а и да ради на обликовању потпуно нове странке. Но, приближавају се избори, и најмање слабој опозиционој странци не треба нашкодити – као што је, жали боже, учинио Тадић пред претходне изборе – јер би то помогло изузетно штетној напредњачкој власти, поручио је Јово Бакић који позива Стефановића на јачање власти Српске напредне странке.

 

“Србиза” у развоју

 

Идејно-политички ментор Стефановићевог програма, Јово Бакић, за “Недељник” каже да нови политички програм ДС-а, који пише потпредседник те странке Борислав Стефановић, неће наликовати ниједном постојећем.
На чему ви посебно инсистирате да се нађе у том програму, односно шта ви сматрате да би требало да буде његова окосница?
– Антикапитализам у начелу, борба против привредно-политичке олигархије у пракси, те искрена и одлучна борба за интересе свих који зависе од свога рада. Антиимперијализам у начелу, борба за праведније међународне односе и одлучност у борби за Србију изван НАТО-а. Доследна секуларна усмереност, избацивање веронауке из школа, увођење плаћања пореза и за верске заједнице сразмерно њиховом приходу и богатству. Осим ових начелних ствари, требало би улагање у просвету и здравство довести што пре на ниво европског просека, покренути радове на изградњи водовода и канализације где не постоје, јер без тога нема ни основних претпоставки цивилизованог живота. Разуме се, инфраструктурни пројекти уопште – од железнице и путева до интернета – требало би да буду у жижи интересовања, јер то је претпоставка привредног развоја, каже Бакић.
Посебно је интересантно да се Бакић као члан глобалистичке Трилатералне комисије залаже за антикапитализам и антиимперијализам. Међутим, није то једина идеолошка грешка код тандема Стефановић-Бакић.
Подсетимо да је Борислав Стефановић у свом животу променио укупно четири странке. Заједно са странкама мењао је и идеологије, па је тако од монархисте у Српском покрету обнове, преко аутономаша у Реформистима Војводине, либерала у Грађанском савезу Србије, социјалдемократе у Демократској странци, дошао до комунисте у странци коју управо прави.
Стефановић у Скупштини оптужује Напредњаке за популизам, а његов програм испуњен је популистичким темама – опорезивање цркве, вода и канализација, антикапитализам… Бакић је чак изјавио да би у редовима “Србизе” желео да види Ољу Бећковић, а Саша Јанковић би могао да буде њихов председнички кандидат!
Зашто баш Оља и Саша? Пошто су Бакић и Стефановић у погледу подршке јавности једне нуле, популарност коју тренутно вуку Оља и Саша одлично би дошла као одскочна даска за почетак рада њихове нове странке. Ако ништа, Оља и Саша би изгубили кредибилитет, а Бакић и Стефановић би добили на популарности.
Подсетимо да Борислав Стефановић на креирању своје нове странке сарађује са људима из Вучићевог политичког подземља који су финансијски и логистички помогли Борису Тадићу да се отцепи од ДС-а.

 

ИЗВОР: teleprompter.rs