Бивши припадници ОВК контролишу лондонско подземље

 

 

Лондон – Бивши припадници Ослободилачке војске Косова (ОВК) постали су истакнуте фигуре у лондонском подземљу, а искуство у употреби ножева и ватреног оружја ставља их у ред најспособнијих професионалних убица у британској престоници, пише „Лондон дејли њуз”, а преноси Танјуг.

Лист открива да Албанци, професионалне убице, „нуде своје услуге у (британској) престоници, тврдећи да су у стању да ’смакну’ мете за свега 5.000 фунти”, ножем или ватреним оружјем. „Ми знамо да користимо оружје, контролишемо проститутке у Сохоу и доста инвестирамо у Лондон. Не плашимо се никога и закон не може да учини ништа да нас заустави”, рекао је један од водећих албанских гангстера за британски дневник.

Рат на Косову подстакао је ширење албанске мафије, пошто су бројни гангстери под маском косовских „избеглица” пронашли пут до многих европских држава, посебно Велике Британије, пише „Лондон дејли њуз”.

Албанска мафија нема структуру пирамиде са једним лидером, већ је реч о организацији са више босова, додаје се у тексту.

Тржиште хероина у Европи, према полицијским изворима из неколико десетина европских држава, налази се у рукама 30 албанских мафијашких породица од којих свака контролише одређено подручје на Косову, које је главна транзитна тачка за сву дрогу.

Подручје Дренице, које иде кроз Призрен, Клину и Исток, повезује Црну Гору и Македонију, контролише Дреничка група која главни профит остварује кроз дрогу, оружје, украдене аутомобиле, бело робље, цигарете и алкохол.

Ова мафија је повезана са албанском, македонском, бугарском и чешком мафијом, пише британски дневник.

Недавни извештај америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) открива да је албанска мафија преузела посао италијанске и руске мафије у Њујорку, а исто се може рећи и за неколико европских градова укључујући Лондон, Берлин и Праг, наводи британски дневник.

 

ИЗВОР: Политика