Аустријски бискуп: Ислам није мирољубива вера

  • Андреас Лаун је подвукао да је потребно борбеније хришћанство које може да се брани, у смислу да Хришћани престану да улепшавају ислам

 

Салцбуршки бискуп Андреас Лаун оценио је данас да ислам није мирољубива вера и да држава треба да заштити све муслимане који желе да пређу на хришћанску веру.

Лаун је у интервјуу бечком недељнику “Профил” рекао да је терористичко убиство француског свештеника у Паризу “идеолошко слепило у служби велике борбе између бога и
ђавола”.

Лаун каже да “ислам фаворизује” тероризам тиме што Куран има делове у којима се подржавају таква дела, па чак и препоручују.

Атентати у Француској, према његовим речима, представљају терет по однос према исламу.

Лаун је подвукао да је потребно борбеније хришћанство које може да се брани, у смислу да Хришћани престану да улепшавају ислам, или се понашају као да је ислам мирољубива вера.

Аустријски бискуп подвлачи да се ислам од самог почетка “ширио пожаром и мачем“.
“Требало би све да учинимо да муслимане упознамо са Христом и држава би требало да заштити оне који желе да постану хришћани”, сматра Лаун указујући да и поред претњи убиством многи муслимани прелазе на хришћанство.

Лаун је казао да се слаже са папа Фрањом да је “свет у рату”. “То је рат пре свега духовни, али лоше мисли следиће убрзо и лоше речи, а онда и лоша дела и оружје”, упозорио је Лаун.

 

 
ИЗВОР: Танјуг