АНТИРУСКИ ПОДУХВАТ ПОРОДИЦЕ ЂОРЂА БАЛАШЕВИЋА

На интернет порталима појавила се вест да ће се у Новом Саду 28. априла ове године одржати ММА меч Србије против Русије.

Организатор овог догађаја је Алекса Балашевић, син новосадског кантаутора и певача Ђорђа Балашевића, који је познат по својим антисрпским и русофобичним политичким ставовима и изјавама.

Реч је несумњиво о још једном антируском подухвату породице Балашевић који има за циљ тенденциозно стварање климе анимозитета између Србије и Русије и два братска народа. Млади Балашевић очигледно корача идеолошким стопама свог оца па је тако одлучио да злоупотребом спорта у политичке сврхе допринесе стварању русофобне хистерије на северу Србије.

Добро су нам познате шовинистичке изјаве његовог оца Ђорђа на рачун Србије и српског народа. Скоро да не постоји јавни наступ овог музичара који он не би искористио за омаловажавање српске историје, традиције и идентитета њеног народа. Примера ради, на концерту у Хрватској, на свеопште одушевљење хрватске публике Ђорђе Балашевић је изјавио: „Певам на исквареном матерњем хрватском језику, који се назива српским!“ .

Управо на том аутошовинистичком принципу који тенденциозно заступа његов отац данас делује и млади Алекса Балашевић који у сред Новог Сада позива на линч Русије и ширење нетрпељивости према православној братској држави.

У овом веома тешком времену за нашу земљу која је нападнута са више фронтова, допринос Балашевића је, као и увек до сада био на издајничкој страни. Кампања меча Србије против Русије је несумљиво финансирана од стране Запада, осмишљена да перфидно подстакне навијање против Руса и Русије. Она је вероватно подржана и од стране навијача из Хрватске који ће доћи да из свег срца са Балашевићима у првом реду подрже ову антируску пропаганду.

Као епилог читавог догађаја настаће највероватније још једна у низу „патриотских“ Балашевићевих песама. Ако је неко заборавио „Галицију“, „Стих изнад свих“ или „Међумурје“, не сумњамо да ће стари Панонски вук подсетити своју публику на неким будућим концертима и радио станицама да мржњу према Србима одржава редовно.

 

ИЗВОР: govorisrbija.rs