АМЕРИКАНЦИ ОПТУЖИЛИ МАКЕДОНИЈУ ДА СТВАРА САВЕЗ СА РУСИЈОМ И СРБИЈОМ

Западни душебрижници, који тако много говоре о регионалној сарадњи, међунационалној и религиозној трпељивости (толеранцији) и хуманизму, претварају се у главног непријатеља свег православног света. Тренутно демонизују македонског лидера Николу Груевског за покушај извођења државе из економског и политичког хаоса уз помоћ Русије и Србије.
Министар спољних послова Шведске, нама добро познати антисрбин, Карл Билт написао је на свом Твитер налогу у мају 2014. године: «Православље је главна опасност за западну цивилизацију». Груевског западни медију нападају да води «корумпирану владу», немачки медији попут DieTageszeitung већ развијају питање – шта после оставке Груевског?
Македонија се дестабилизује после пораза САД у Украјини, немогућности да дестабилизује Русију, да склони Путина са власти, учлани Украјину у НАТО и створи антируску хистерију у Европи.
Конфликт у Македонији значи и нови притисак САД на Европу и покушај онемогућавања изградње гасовода „Турски ток“.
Савез Македонаца и Срба прети да прерасте у православну алијансу по оси Русија – Грчка-Србија – Македонија, чега се Запад изузетно плаши.
Уколико се Грчка врати под крило Русије, то ће и Србија брзо схватити погубност партнерства са НАТО-ом, који распаљује албански екстремизам и промовише идеју „Велике Албаније“.
Русија зато мора да створи православну коалицију у Европи, што је предуслов наше победе над Западом.

 

ИЗВОР: pravda.ru