Aмбасадор САД: Санкције ће помоћи народу Републике Српске

Исфрустрирани амбасадор САД Марин Кормак, како је данас рекао председник Републике Српске на прес конференцији поводом санкција САД, саопштила је да су санкције председнику Републике Српске Милораду Додику уведене јер су његови поступци, по њеном мишљењу, били прво активно кршење одлуке Уставног суда државне заједнице БиХ.

 

 

 

 

Она је додала да, по њеним речима, САД подржавају грађане Републике Српске, те је изразила наду да ће им овај корак (санкције председнику Републике Српске) помоћи да напредују на путу да побољшају привреду и да се отворе нова радна мјеста.

Најавила је да ће САД наставити пружати помоћ Републици Српској кроз низ програма у оквиру Амбасаде САД да оствари циљеве које је поставила, а то су ЕУ и НАТО.

Додала је и да је ово порука свима који предузимају кораке који су супротни одлукама Уставног суда државне заједнице, понављајући да је владавина закона кључна не само за БиХ него и за све земље које желе бити успјешне.

Увођење санкција председнику Републике Српске, додаје она, представља поруку САД свим онима који предузимају кораке супротне одлукама Уставног суда БиХ.

 

 

 

 

 

“Предузели смо тај корак, јер САД и даље врло озбиљно схватају своју одлуку да треба да бране Дејтонски мировни споразум с обзиром на то да смо ти који су га креирали и чврсто верујемо у територијални интегритет БиХ. То смо учинили.”, навела је она.

 

 


 

 

Кормакова међутим, није поменула, нити иједан амбасадор САД до сада, о одузимању личних докумената грађанима Републике Српске, неспровођења судских одлука, малтретирања становништва Републике Српске од стране америчких војника, укидања надлежности Републике Српске, насилном мењању закона и Устава Републике Српске, НАТО агресије… и много тога још…

 

ИЗВОР: Восток