Албанци плене књиге на српском!

  • Приштина је забранила уношење књига на српском језику на територију Косова и Метохије, па их тамошњи службеници одузимају на административним прелазима према централној Србији, пише “Блиц”.

 

 

албанци

Албанци затиру све што је српско, сад је на реду језик

 

 

Да је проблем ескалирао потврђује и допис “Пошта Србије” од 2. јуна у коме је руководство наредило службеницима да морају упозорити клијенте, који желе да поштом пошаљу књиге на Косово и Метохију, да пошта неће сносити трошкове ако књиге на административним прелазима буду одузете.

У Канцеларији Владе Србије за Косово и Метохију нису упознати са оваквом одлуком власти самопроглашеног Косова. – Ако је Приштина увела такву забрану, онда би то био фашистички приступ њихове власти. Испитаћемо о чему је реч – рекли су из те канцеларије.

Потпредседник у влади самопроглашеног Косова Бранимир Стојановић рекао је да су одузимања књига на административним прелазима до сада била спорадична, али да је то сада постало пракса. Чак су и за сајамске манифестације били онемогућени српски издавачи да их доставе.

Стојановић каже да не постоји званична одлука самопроглашене косовске владе и да је могуће да је неко министарство донело интерни акт са којим он није упознат.

 

 

ИЗВОР: Блиц