ШТА ПОРУЧУЈЕ ЗАПАД И ВАТИКАН ЧОВЕЧАНСТВУ ПРЕЋУТКИВАЊЕМ АНТИЦИВИЛИЗАЦИЈСКОГ ЧИНА НА ЗАПАДУ УКРАЈИНЕ (ГДЕ ВЛАДАЈУ УНИЈАТИ) ЗАБРАНЕ КЊИГА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ?

Лавовски обласни савет наложио је да се забрани јавно коришћење „руских културних производа“ у региону, јавља телевизија ЗИК.

„Ставити мораторијум до тренутка прекида окупације територије Украјине“, наводи се у саопштењу законодавног органа власти.

Одлуку је подржало 57 посланика, док су 43 посланика била против.

Формираће се и специјална радна група чији ће чланови објашњавати народу ову иницијативу.

Лавовски посланици планирају да прошире закон на читаву територију Украјине. Између осталог, они желе да се обрате колегама из Врховне раде са предлогом да се забрани јавно коришћење „аудио-визуелних производа“ на руском језику, наводи телевизија.

Раније је председник Украјине Петро Порошенко потписао наређење којим се раскида Договор о пријатељству, сарадњи и партнерству са Русијом. Кијев се спрема да ревидира све споразуме са Русијом, између осталог и споразум о Азовском мору, преноси руски “Спутњик”.

Међутим, пошто се зна да на Западу Украјине живе унијати (бивши православци који су признали власт папе), јасно је да иза овог антицивилизацијског чина стоји Ватикан и западни глобалисти. То је, између осталог, јасна порука и другима да следе овај пример. Уосталом, зар Хрвати то не раде исто са српским књигама на ћирилици и српском језику које бесомучно прогоне. Питање је, дакле, само времена када ће и други да започну прогон не само руских и српских књига на ћирилици и њиховог писма и језика, него и саме Русе и Србе, ако им ови то дозволе.

Долазе тешка времена за православне Русе (за Србе је оно већ одавно ту). Ипак, оно што на Западу и Ватикану превиђају јесте видљива чињеница свакоме ко посети Русију да је ова земља као и њен народ спремна за борбу. До победе!

 

Живела православна и ћирилична Русија!

Живела православна и ћирилична Србија!

 

ИЗВОР: Центар академске речи