НОВА КЊИГА ЦЕНТРА: Окултизам и политика, аутора Зорана Милошевића

О УЛОЗИ АРИСТОКРАТИЈЕ (КОЈА СЕ НАДАХЊИВАЛА БИБЛИЈОМ) И ЕЛИТЕ (КОЈА СЕ НАДАХЊУЈЕ КАБАЛОМ) У ДРУШТВУ

  • Зоран Милошевић је социолог који се никад није бојао да проширује теме којима се домаћа социлогија бави. И друго издање његове књиге о везама окултизма и политике доказује да је реч о храбром истраживачу области скривеног и забрањеног, који је решио да истражи наличје савремене политике, образине иза које се крију многобројне лажи и обмане самопроглашене окултне елите
  • А како каже архимандрит Рафаил ( Карелин ), тријумф окултизма води власти ужасне тираније последњих времена: “Окрећући се од Хришћанства, као да се окрећу од Јерусалима ка Тибету, људи припремају одмазду сами себи: захваљујући окултизму и магији, расте, попут смртоносног корова, будућа тиранија, која ће опет бацити свет у мрак безумља и море крви.”Читајмо ову књигу као упозорење

Из рецензије др Владимира Димитријевића

Јасно је да је питање окултне политике «опсежна тема», те да странице једне књиге нису довољне  да се ова тема у потпуности објасни. Међутим, код нас се још од 2000. године било какво помињање ове теме  «успешно избегава», вероватно и због страха, јер су окултисти преко изузетно моћних масонских организација којима припадају заузели бројне политичке и државне функције. У сваком случају, може се констатовати да је данас, не само у Србији, окултизам свеприсутан, и да на ову појаву није остала имуна чак ни Српска православна црква, па се поставља питање да ли смо вољни да то признамо или ћемо наставити да одржавамо илузију «како је све у реду».

Наравно, да се ради о неупитној религији и политици, која има подршку становништва «скинула би се капа». Међутим, са окултном политиком у живот се уграђује потчињавање народа и државних институција међународном центру моћи који је прожет духовношћу окултизма, што се поисто-већује са сатанизмом, злом, нечовештвом, агресијама на државе и друштва, доласком Aнтихриста и последњих времена, те нападима на традиционалну породицу, обра-зовни систем, морал и систем вредности. Ако се подсетимо времена нацистичке Немачке, онда имамо јасан пример у ком правцу води окултна политика. Зато је оправдано запитати се са каквом се то политиком и системом суочавамо.

Књига «Трећи рајх под знамењем окултизма» јасно сведочи куда води окултна политика

Наиме, у новонасталом систему, између осталог, важна мантра политичара јесте да ће наш развој започети онда када «дођу страни инвеститори и инвестиције (са Запада)». Међутим, оваквом виду развоја претходе, увек и без изузетка, одређени УСЛОВИ! Један услов је тај да држава дозволи несметан рад масонима и окултним друш-твима и институцијама уопште. На тај начин држава која прихвати овај услов потписује, прије или касније, сопствени нестанак. Можда разлог што се ова тема већ годинама «успешно избегава» лежи у претходно наведеној чињеници, јер како критиковати нешто што сте сами «пустили у кућу», а потом постали његов део.

Зато не треба да чуди зашто савремена западна као и, на жалост, наша опонашајућа «елита», уместо Светог писма у рукама носи кабалистичке књиге и астролошке приручнике, тражећи везе да се убаци у какву окултну организацију.

Јасно је да окултисти од домаће «елите» не очекују да буду носиоци националног препорода и државног програма своје државе, већ слуге окултистички зацртаног програма. Ко пристане да служи овом програму добија могућност да му се на одређено време повери каква државна функција или директорско место и да се несметано богати и бахати (најчешће крађом државног богаства и имовине). Заузврат, мора спровидити окултне политичке пројекте. Такве слуге глобалне окултне машинерије не интересују истраживања домаћих и страних  научника, не интересује их ни историја, а ни судбина сопственог народа и државе. Њима је једино битно да, захваљујући припадности окул-тним друштвима, увек буду на власти, без обзира на оне којима владају. Важно им је само да сваким даном и све више умножавају материајлно богаство и да им нико не угрожава функцију.

Када данашњу «елиту» упоредимо са аристократијом прошлих времена долазимо до закључка да је аристократија била на много вишем цивилизацијском степену. Аристократија је била ослобођена физичког рада, али је осим ратних подвига била и носилац бремена културе. Племићи су писали књиге, сликали, градили цркве и мос-тове, те су били први професори и учитељи. Неговали су и стварали обичаје, а много обичних људи им је помагало.

Све оно што и данас називамо «класиком» – створили су племићи уз помоћ обичних људи.

Данас овај образац не функционише. Место тради-ционалне аристократије заузела је тзв. црна аристократија (пре тога у два светска рата и Октобарској револуцији десеткована, док су «преживели» прихватили нова правила) и нова, тзв. елита (власници новца), олигарси, «златна омладина», политичари, разни манипуланти…

Сликовито речено, ако је још пре 300 година развој диктирао песник, симболично речено, са Светим писмом испод мишке (као извором морала и политичке праксе), данас темпо развоја диктира веган, индоктриниран изо-паченим облицима јудаизма и будизма, тј. окултизма.

Зато обичан човек данас тешко живи, јер, очигледно, кабала и окултизам не могу бити основа здравог друштвеног развоја.

У овој књизи, условно речено, представљено је неколико делова. У првом делу смо представили систем окултизма: окултне дисциплине, науке, друштва и институције, а у другом имплементацију окултне политике у Русији, Казахстану и Украјини у којој Израел покушава да обнови Хазарију.

Другим речима, садржај књиге је веома интересантан и провокативан, при чему се открива ново поље сазнања и нов поглед на светску политику.

ЦЕНА КЊИГЕ: 1000,00 динара

Наруџбине на телефон: 064 224 334 9

ИЗВОР: Центар академске речи