ЗАНИМЉИВОСТИ: Ако имате О крвну групу…

  • Посебност има своје предности, али и мане. Људи с нултом крвном групом су заиста нешто посебно

Људи с крвном групом 0 посебни су јер могу давати крв свим осталим групама (у еритроцитима крвне групе 0 нема никаквог фактора који би разарао туђу крв), али могу примити крв само од своје крвне групе.

Али то није све што их чини прилично другачијима од осталих. Више су склонији неким болестима, али имају и неке врло моћне особине којима се истичу у популацији. Способност за вођство, проактивност, велика количина енергије и способност да увек остану фокусирани, неки су од најбољих квалитета људи с крвном групом 0. Такође знају бити врло моћни и продуктивни.

С друге стране, склонији су неким болестима попут чира, дисфункције штитне жлезде, ниског нивоа хормона штитне жлезде и недостатка јода. Те дисфункције могу узроковати нежељене последице попут прекомерне телесне тежине и задржавања воде.

У Јапану крвна група 0 од давнина се повезује с одређеном врстом личности. На разговору за посао Јапанци потенцијалне запослене често питају која су крвна група. Људо с крвном групом 0 описују се као одговорне, предане, организоване, фокусиране, савесне и практичне особе. Такође се верује да су бистрији и бољи логичари од других. То је зато јер су њихови преци били ловци који су посматрали и најпрецизније проценили околину како би преживели.

Хиперактивни и импулсивни

Када су под стресом могу да се наљуте, постану хиперактивни и импулсивни. Лоша исхрана, недостатак вежбе и нездраве навике и склоност стресу чини их подложнијима штетним метаболичким процесима, као што су отпорност на инсулин, успорена активност штитне жлезде и дебљина.

Такође имају виши ниво желучане киселине од других крвних група због чега често имају осетљив желудац, а склони су и настанку чира желуца. Људи с крвном групом 0 требало би да избегавају кофеин и алкохол. Кофеин може бити нарочито штетан јер подиже ниво андреналина који је ионако већ висок код људи с крвном групом 0. Препоручује им се физичка активност три до четири пута недељно.

 

ИЗВОР: Б92