Вучић сања: Имаћемо најснажнију војску у региону

Београд-Већ почетком наредне године имаћемо најснажнију армију у региону, рекао је данас председник Србије Александар Вучић након обиласка реновираних просторија Интерната Војне гимназије у Београду.

 

„48 година ништа нисмо мењали на овом објекту и то је велика грешка и народа и државе да се ништа не обнавља. Данас сте могли да видите прву фазу и смештај који је на веома високом нивоу“, Вучић.

Како је навео, до сада су у прву фазу уложена 32 милиона динара, али је дошло боље време.

„Видео сам нове, младе људе и дошао сам да позовем људе из Србије, посебно са југа Србије да дођу зато што их треба добра будућност у војсци Србије“, рекао је Вучић.

Додао је да ће грађани Србије ускоро моћи да виде колико је војска Србије снажнија, јача и боља него што је била раније.

„Желим да све наше објекте обновимо и да изгледа неупоредиво боље него што је до сада“, рекао је.

Председник Србије је истакао да се данас улаже много више у војску Србије. Како каже, војни буџет буде и преко милијарде.

„Нисам случајно рекао, већ следеће године моћи ћете да видите да не постоји снажнија армија од наше у региону. Али имамо неколико проблема. Треба нам много више војника. Највише проблема је због примања, и њих ћемо повећавати. Најмање проблема имамо на југу Србије“, рекао је он.

Вучић је истакао да је проблем и то што је техника застарела.

„Морамо и однос према војницима и полицајцима да променимо. Без њих нећемо имати ни мир ни стабилност. Желимо војнике и официре у униформама. Она са собом носи част, морал, озбиљност и дисциплину“, рекао је предсједник Србије.

 

ИЗВОР: Танјуг