Вучић: Да нам није Турака не би имали ништа

Београд-Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је за нашу земљу важно да стално унапређује односе са Турском, где ће данас поподне, на позив турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, присуствовати у Ескишехиру свечаном отварању „Трансанадолијског гасовода“ за природни гас (ТАНАП).

 

Баба плаче због Вучића (видео)

 

„За нас је ово, пре свега, од великог билатералног значаја, част је за нас да будемо позвани, иако не мислим да ће у ТАНАП-у бити много гаса за Србију, али ће бити за Италију, Албанију и друге земље“, рекао је Вучић новинарима.

„Хоћу да имамо најбоље односе са Турском“, поручио је Вучић и нагласио да је важно да покажемо стални напредак односа Србије и Турске.

Он је казао да ће, са друге стране, бити гаса за нас од Турског тока.

Вучић је рекао да тешко можете да нађете неког ко би инвестирао у отварање фабрика у, на пример, Лебану, а да то нису Турци, који су отворили фабрику и у том месту и у Житорађи, Крупњу, Белој Паланци и Владичином Хану.

„Не бисмо имали ништа у Владичином Хану, осим Нектаровог погона, да нам није Турака, то јест Текласа. Да не говорим о великим фабрикама у Краљеву и Нишу“, рекао је Вучић.

Истакао је да ће наравно да оде на позив Ердогана у Турску, јер је после поплава у Крупњу тражио од њега да Турци и тамо отворе фабрику. Како је рекао, Турци су за нас много учинили и тек ће да учине и његова обавеза је да иде у Турску.

Он је навео да ће у четвртак ићи у Крушевац да отвори велики немачку фабрику Кромберг Шубер, са 2.500 запослених, што је велика ствар за тај град.

 

ИЗВОР: Танјуг